Carte de salvare la bord

Provocarea:

Fiecare secunda conteaza atunci cand este vorba despre viata oamenilor. De cele mai multe ori, in procesul de salvare al persoanelor incarcerate in propriile autoturisme se pierde timp pretios, mai ales in cazul accidentelor grave. Cresterea sigurantei modelelor autoturismelor reprezinta o serioasa provocare pentru salvatori. Mai mult, indepartarea plafonului unui autovehicul, de catre echipajele de descarcerare, devine din ce in ce mai problematica. Confruntandu-se cu bucati de otel de mare rezistenta precum si cu armaturi ale caroseriei, in aceste conditii, chiar si cele mai puternice dispozitive de taiat nu mai fac fata. Anumite componente de siguranta, precum generatoarele de gaz din componenta sistemelor airbag, pot reprezenta un risc de siguranta pentru echipajele care intervin in situatii de urgenta. O alta problema o constituie gasirea si deconectarea bateriei in cazul autoturismelor moderne.

Solutia:

Rescue sheet e.g. VW Golf V

Astfel, o "Carte de Salvare la Bord" standardizata, in format A4, ce cuprinde informatii cu privire la localizarea armaturilor cabinei, rezervorului de combustibil, a bateriei, a airbag-urilor,a generatoarelor de gaz, a unitatilor de control, etc, precum si informatiile referitoare la precizarea punctelor adecvate de taiere, trebuie utilizata la nivelul intregii Europe. Pentru a fi cat mai accesibila echipajelor de salvatori, "Cartea de Salvare la Bord" trebuie sa fie plasata, in fiecare autoturism, in spatele parasolarului din dreptul conducatorului auto.

Rescue sheet info materials:

About Fia Foundation

The FIA Foundation is an independent UK registered charity which manages and supports an international programme of activities promoting road safety, environmental protection and sustainable mobility, as well as funding specialist motor sport safety research.

The FIA Foundation was established in 2001 with a donation of $300 million made by the Fédération Internationale de l'Automobile (FIA), the non-profit federation of motoring organisations and the governing body of world motor sport.

The FIA Foundation is an NGO in Roster Consultative Status with the Economic & Social Council of the United Nations and a regular participant in the Working Party on Traffic Safety and the World Forum on Harmonisation of Vehicle Standards at the UN Economic Commission for Europe, and is a leading participant in the UN Global Road Safety Collaboration. The Foundation works with a range of international agencies including the World Health Organisation (WHO), the World Bank and the UN Environment Programme on road safety and environmental issues.

FIA Foundation