Ideea de “Carte de Salvare la Bord” devine din ce in ce mai prezenta.

Cluburile automobilistice membre FIA, printre care si Automobil Clubul Roman (ACR) au discutat si au initiat campanii educative despre ce se poate intampla in timpul desfasurarii unei actiuni de salvare desfasurate in cazul producerii unui accident rutier. Acestea furnizeaza informatii referitoare la beneficiile ce decurg din detinerea datelor de natura tehnica ce sunt disponibile, direct de la locul accidentului, echipajelor de salvatori, publicului, membrilor cluburilor automobilistice si factorilor de decizie. Cluburile automobilistice folosesc brosuri, canale media de tip digital precum si videoclipuri difuzate prin intermediul televiziunilor. Partenerii nostri isi doteaza propriile flote de autoturisme cu carti de salvare, distribuindu-le ulterior automobilistilor, precum si flotele de autoturisme aferente marilor corporatii, in vederea montarii acestora in parasolarele de pe partea conducatorului auto.

Thank you for any support!

Experienta:

Many companies, dealer and fire brigades use the rescue sheets and put them together with the club stiker in cars.

Model:

RWE AG, Germania (flota aferenta companiei)

Shell Holding (flota aferenta companiei)

Subaru (la toate autoturismele vandute in Germania)

Dealer-ul “Opel Häusler",din Munchen (Germania) – (la toate autoturismele vandute)

Decada ONU de Actiune pentru Siguranta Rutiera lansata pentru a salva a 5 milioane de vieti omenesti (decadeofaction.org)

Secretarul general al Organizatiei Natiunilor Unite, Ban Ki-Moon si liderii mondiali si-au luat angajamentul de a actiona in vederea stoparii deceselor inregistrate pe sosele. Prin urmare, Programul “Deceniul pentru Siguranta Rutiera” a fost lansat la nivel mondial.

Efortul global de a salva cinci milioane de vieti omenesti si de a preveni cincizeci de milioane de traumatisme severe, a inceput pe data de 11 mai, prin lansarea unor evenimente majore in tari din toata lumea.

Natiunile Unite initiaza programul “Deceniul pentru Siguranta Rutiera” in contextul cresterii considerabile a deceselor inregistrate in accidentele rutiere, al caror numar se estimeaza a fi, in urmatorii zece ani mai mare decat cel al deceselor cauzate de boli precum “SIDA”. Accidentele rutiere sunt principala cauza a mortii tinerilor cu varsta de peste 10 ani, la nivel mondial.

Secretarul General al Organizatiei Natiunilor Unite, Ban Ki –Moon afirma: ”Sa actionam impreuna pentru a ne asigura ca drumurile din intreaga lume prezinta siguranta. Avem nevoie de sprijinul statelor membre precum si de cel al conducatorilor acestora .Cel mai important lucru este acela ca “Deceniul Organizatiei Natiunilor Unite pentru Siguranta Rutiera” se adreseaza tuturor persoanelor, fiecarei infrastructuri rutiere si fiecarui autoturism in parte. Avem nevoie de un efort coordonat. Prin puterea exempului, putem salva milioane de vieti omenesti. Din acest motiv, Natiunile Unite trudesc din greu-pentru o lume mai sigura pentru toti”.

  • Accidentele rutiere reprezinta la acest moment principalul factor al deceselor tinerilor cu varsta mai mare de 10 ani. Se estimeaza ca, pana in anul 2015, accidentele rutiere vor reprezenta principalul factor responsabil de decesul tinerilor cu varsta mai mare de 5 ani.
  • Accidentele rutiere provoaca un numar mai mare de decese decat cel produs de malaria, iar la sfaristul deceniului se estimeaza ca numarul victimelor omenesti rezultate din accidente va fi mai mare decat numarul vctimelor generate de “HIV/SIDA”.
  • In tarile cu economii in curs de dezvoltare sau in cele cu economii emergente, se apreciaza ca un procent de 90% din 1,3 milioane de oameni reprezinta decese ca urmare a accidentelor rutiere.
  • Road crashes cost developing countries over $100bn every year - the same amount as they receive in development assistance.

Evenimente de mare insemnatate au loc la nivelul intregii lumi. Printre acestea se numara evenimentele desfasurate la nivelul Parlamentelor Australiei si Noii Zeelande, actiuni precum cea promovata in China de catre actrita Michelle Yeoh –ambasadoare a programului “Make Roads Safe”, o campanie de o zi desfasurata in Vietnam, un apel de initiere a actiunii de catre presedintele rus Medvedev, o lansare a a evenimentului initiata de catre premierul David Cameron si de catre pilotii de Formula 1 Lewis Hamilton si Jenson Button, un eveniment de lansare promovat de Alteta Sa Regala Michael de Kent in Kenya, un eveniment desfasurat la nivelul Congresului American precum si o conferinta ministeriala in Mexic.

Pe data de 10 mai, cu o noapte inainte de lansarea programului “Deceniul pentru Siguranta Rutiera”, la nivel mondial, marcajul de culoare galbena referitor la siguranta rutiera a fost ancorat in importante puncte de pe Glob precum: Trafalgar Square, Universitatea de Stat din Moscova, New York Time’s Square, Sydney Harbour Bridge and Christ the Redeemer, Rio.

Hier kommt die Überschrift

Lorem ipsum dolor sit amet consectetuer orci elit consequat consequat tempus. Curabitur amet pretium felis Aenean neque scelerisque felis eros tincidunt Integer. Nulla et In risus malesuada Nulla ac convallis Curabitur Curabitur elit. Neque elit convallis Nam massa et Sed tincidunt condimentum diam pellentesque. Nulla Lorem cursus ultrices tortor consequat at nisl tempus libero.

Sapien facilisi Aenean tellus Nam pretium neque elit mauris Nullam aliquam. Mi dui pretium volutpat laoreet Nam vitae ligula Sed laoreet est. Tempus lacinia arcu mollis dignissim vitae quis quam rhoncus congue netus. Mauris malesuada purus odio venenatis aliquet Curabitur dui pretium hendrerit dictumst. Risus Ut et non Praesent ut ac et adipiscing amet elit.