Rescue sheets

Anumite modele specifice ale cartilor de salvare disponibile de la producatorii auto sunt prezentate in tabelul de mai jos. Va rugam sa luati in considerare faptul ca nu toti producatorii furnizeaza carti de salvare pentru modelele de autoturisme mai vechi, produse de ei si care sunt dotate cu airbaguri. Producatorii care nu ofera inca carti de salvare vor incepe sa faca acest lucru.

Momentan, cele mai multe carti de salvare pot fi gasite la producatorii germani de autovehicule, pe website-urile importatorilor si sunt disponibile numai in limba germana. Ar trebui sa cautati dupa urmatoarele cuvinte cheie: "Rettungskarten" (Carti de salvare), "Rettungsdatenblätter” (informatii privind cartile de salvare) sau "Einsatzblätter" (carti de salvare ce cuprind informatii privind reactia in cazul producerii unui incident).

Producatori precum Alfa Romeo, Fiat, Lancia, Mercedes, Maybach, Smart, Opel si Saab furnizeaza carti de salvare in mai multe limbi europene. Cu ajutorul simbolurilor, fiecare carte de salvare este usor de citit. Toti producatorii folosesc aceleasi simboluri si culori in cartile de salvare.

In randurile de mai jos, puteti sa gasiti codurile aferente simbolurilor (un tabel cu traducerea acestora) care poate fi utilizat in cadrul cartilor de salvare germane.

Codurile aferente simbolurilor:

English French German Italian Portuguese Spanish Dutch

Pentru a descarca cartile de salvare, va rugam sa va referiti la homepage-urile site-urilor web ale producatorilor. Continutul, precum si macheta acestora raman in responsabilitatea producatorilor. Acest lucru se aplica si la dimensiunea fisierelor, care este, in anumite cazuri, foarte mare (va rugam sa luati in considerare acest aspect atunci cand doriti sa deschideti/tipariti respectivele fisiere).

NOTA: Va rugam sa verificati modelul/tipul informatiilor precum si imaginile autoturismelor din continutul cartilor de salvare pentru a fi siguri ca respectivele carti de salvare sunt cele corespunzatoare autovehiculului dumneavoastra.
O carte de salvare indica intotdeauna numarul maxim de airbaguri disponibile pentru un anumit model sau serie de modele. Nu conteaza daca autoturismul nu este complet echipat cu numarul total de airbaguri complementare indicate in cartile de salvare.

Coloana “multi-lingvistica”/denumire” indica faptul ca respectiva carte de salvare la bord este deja disponibila in alta limba precum si denumirea sub care o poti gasi pe un site corespunzator.

Brand Link
AbarthDownload PDF
Alfa RomeoDownload PDF
AudiDownload PDF
BMWDownload PDF
BentleyDownload PDF
BYDDownload PDF
CadillacDownload PDF
ChevroletDownload PDF
ChryslerDownload PDF
CitroenDownload PDF
CS-ReisemobileDownload PDF
CupraDownload PDF
DaciaDownload PDF
DaihatsuDownload PDF
Dethleffs (Wohnmobil)Download PDF
DS AutomobilesDownload PDF
DodgeDownload PDF
FiatDownload PDF
Fiat TransporterDownload PDF
FordDownload PDF
HondaDownload PDF
HyundaiDownload PDF
IsuzuDownload PDF
JaguarDownload PDF
JeepDownload PDF
KiaDownload PDF
LanciaDownload PDF
Land RoverDownload PDF
LexusDownload PDF
MaseratiDownload PDF
MazdaDownload PDF
MaybachDownload PDF
MercedesDownload PDF
MiniDownload PDF
MitsubishiDownload PDF
NissanDownload PDF
OpelDownload PDF
PeugeotDownload PDF
PorscheDownload PDF
RenaultDownload PDF
Ruf-AutombileDownload PDF
SeatDownload PDF
SkodaDownload PDF
Sunlight (Wohnmobil)Download PDF
Smart (bis 2021)Download PDF
Smart (ab 2022)Download PDF
Ssang YongDownload PDF
StreetScooterDownload PDF
SubaruDownload PDF
SuzukiDownload PDF
TeslaDownload PDF
ToyotaDownload PDF
VauxhallDownload PDF
VWDownload PDF
VolvoDownload PDF

About Fia Foundation

The FIA Foundation is an independent UK registered charity which manages and supports an international programme of activities promoting road safety, environmental protection and sustainable mobility, as well as funding specialist motor sport safety research.

The FIA Foundation was established in 2001 with a donation of $300 million made by the Fédération Internationale de l'Automobile (FIA), the non-profit federation of motoring organisations and the governing body of world motor sport.

The FIA Foundation is an NGO in Roster Consultative Status with the Economic & Social Council of the United Nations and a regular participant in the Working Party on Traffic Safety and the World Forum on Harmonisation of Vehicle Standards at the UN Economic Commission for Europe, and is a leading participant in the UN Global Road Safety Collaboration. The Foundation works with a range of international agencies including the World Health Organisation (WHO), the World Bank and the UN Environment Programme on road safety and environmental issues.

FIA Foundation