Cele mai frecvente intrebari referitoare la cartea de salvare

 • Este parasolarul locul cel mai potrivit unde poate fi pastrata cartea de salvare?

  Din experienta noastra de pana acum, un procent de 90% arata ca acesta este cel mai potrivit loc, pentru simplul motiv ca aceasta carte de salvare se afla pe partea conducatorului auto, unde acesta din urma va fi recuperat in caz de accident. Mai mult, parasolarul este deja utilizat pentru pastrarea unor rapoarte referitoare la accidente precum si a altor documente, in spatele unei benzi. Daca nu exista nici o banda pe acest parasolar, cartea de salvare poate fi lipita cu ajutorul unei benzi adezive. Punand la dispozitia echipajelor de salvare aceasta carte de salvare, se economiseste timp pretios, care poate fi esential, oferind astfel, persoanelor ranite, o sansa in plus de a supravietui. Practic, 30 de teste efectuate pe autoturisme care aveau cartea de salvare la bord localizata in spatele parasolarului, au demonstrat faptul ca aceasta ramane in locul respective, chiar daca autovehiculul a fost grav accidentat.

 • Cum putem preveni ca aceasta carte de salvare sa fie mutata sau pastrata intr-un alt loc din autovehicul?

  Faptul ca automobilistii isi pot tine in alt loc, in propriile autoturisme, cartea de salvare, nu poate fi prevenit. Dar o campanie sustinuta de comunicare, ar putea ajuta ca numarul acestor automobilisti sa fie cat mai mic.

 • Cum ne putem asigura de faptul ca aceasta carte de salvare va fi actualizata ori de cate ori este necesar (spre exemplu, in situatia in care intervin modificari ale autovehiculului) ?

  In principiu, singurele modificari care pot influenta operatiunile de descarcerare/salvare sunt modificarile aferente sistemului de alimentare cu gaz petrolier lichefiat (GPL). Numarul acestor modificari este unul mic, dar deloc de neglijat. Service-urile sau distributorii care efectueaza aceste modificari sunt responsabili de realizarea actualizarilor in mod corespunzator. Acestia trebuie sa confirme aceste modificari.

 • De unde putem afla mai multe informatii despre aceasta carte de salvare la bord?

  Informatia este disponibila momentan pe acest site, care este actualizat permanent.

About Fia Foundation

The FIA Foundation is an independent UK registered charity which manages and supports an international programme of activities promoting road safety, environmental protection and sustainable mobility, as well as funding specialist motor sport safety research.

The FIA Foundation was established in 2001 with a donation of $300 million made by the Fédération Internationale de l'Automobile (FIA), the non-profit federation of motoring organisations and the governing body of world motor sport.

The FIA Foundation is an NGO in Roster Consultative Status with the Economic & Social Council of the United Nations and a regular participant in the Working Party on Traffic Safety and the World Forum on Harmonisation of Vehicle Standards at the UN Economic Commission for Europe, and is a leading participant in the UN Global Road Safety Collaboration. The Foundation works with a range of international agencies including the World Health Organisation (WHO), the World Bank and the UN Environment Programme on road safety and environmental issues.

FIA Foundation